Voorstelling Jaarboek 2022

Ons 30ste jaarboek is opnieuw een voltreffer met allerlei diverse onderwerpen.

Onze vertrouwde auteurs hebben het over: de Rooie Strate of het verhaal van een steenbakkerij op de Waterhoek in Ichtegem; een studie over de politiek en de politieke partijen in Koekelare tussen 1830 en 1970; een beschrijving van het oorlogslandschap tussen het Praatbos en de Lange Max; een overzicht van de te raadplegen bronnen voor de vroegmoderne geschiedenis van Ichtegem; het herstel van de kerk van Koekelare na de godsdiensttroebelen op het eind van de 16de eeuw; een neolithische gepolijste bijl uit Handzame; het verhaal van de kinderen, die in Ichtegem omkwamen tijdens de beide wereldoorlogen; een blik op allerlei vormen van jeugdwerking in Koekelare na 1945; de ontwikkeling van de telefonie in Koekelare en de prosopografie (jawel!) van de schepenen van het Brugse Vrije.

Daarnaast zijn er nog enkele signalementen van boeken over dialect, rabattenbossen en streekgenoten in de kijker.

Vrijdag 14 april 2023 om 19.00 uur in Klavertje 4 (vroeger ’t Schablier): Engelstraat 46 Ichtegem.

De ingang is achteraan te bereiken via begin Dr. Bruwierlaan , klein weggetje rechts. Parkeermogelijkheden op de parkeerplaats Carrefour, parkeerplaats De Ster. Het is een klein beetje wandelen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s