Klein Engeland, The Secret War Museum

Zaterdag 19 november 2022 brengen Spaenhiers een bezoek aan Klein Engeland, The Secret War Museum in Klerken.

Dit nieuwe oorlogsmuseum, ondergebracht in de schuur van een oude hoeve, brengt het verhaal van het verzet en de collaboratie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Initiatiefnemer Brecht Schotte verzamelde sinds zijn kindertijd heel wat informatief materiaal en voorwerpen uit die oorlogsperiode en sprak ook met ooggetuigen. Bijzondere verhalen over hoe gewone mensen omgingen met die moeilijke situatie komen aan bod.

Het museum is ingericht als een huis uit de jaren ’40 met houten lambriseringen en behang met bloemmotieven. Als bezoeker ervaar je een sfeer van geheimzinnigheid, wanneer je kasten of koffers opentrekt en de voorwerpen tevoorschijn komen van mensen die de oorlog persoonlijk hebben meegemaakt.

Carpoolen om 13.30 uur, parking aan de Buidel, Ringlaan, om samen te rijden naar Molenweg 2, 8650 Klerken-Houthulst.
Deelname: 6 euro per persoon (inkom, gidsbeurt en drankje).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s