Spaenhiers vzw en Lange Max vzw: stappen, luisteren en proeven

Locatie: Lange Max Museum

Spaenhiers vzw en Lange Max vzw
stappen, luisteren en proeven

Naar aanleiding van de presentatie van het nieuwe jaarboek van Spaenhiers, waarin een artikel is opgenomen over de Koekelaarse Jeneverstokerij, organiseren Spaenhiers vzw en Lange Max vzw samen een begeleide wandeling om het verhaal te illustreren.

De voormalige Jeneverstokerij van Jacques Serruys was gelegen langs het traject van de Lange Max Wandeling en dit is de wandeling van 3,5 km die we in groep onder begeleiding van een gids doen.

Om 14u starten we de wandeling aan de inkom van het Lange Max Museum.

Aansluitend om 16u zal Johan Douchy ons een WO 1-verhaal vertellen dat hem aanleiding gaf om drie soorten gin op te markt te brengen. Joh...an zal ons tijdens zijn verhaal drie soorten Captains Gin laten proeven:
- The Original Gustave Douchy
- Limited Editions Georges Guynemer
- Manfred von Richtenhove.
Met deze laatste gin leggen we de link naar het modelvliegtuig van de rode baron dat op de site Lange Max te zien is.

Presentatie Jaarboek Spaenhiers: vrijdag 22 april om 19u30: Ons Huis, Dorpsstraat 8, 8680 Koekelare.
Lange Max Wandeling: zondag 24 april om 14:00: Clevenstraat 2, 8680 Koekelare.
Deelname: 1 euro.

Datum: 24-4-2016

Uur: 14:00

Lange Max Museum

In het kader van de herdenking 100 jaar Groote Oorlog sloten Lange Max vzw en Spaenhiers vzw een overeenkomst voor een langdurige samenwerking. De verenigingen bouwen samen aan een cultuur-toeristisch project op de site Lange Max.

Het Lange Max Museum is voor de Wereld Oorlog I-toerist een niet te missen plaats aan de Duitse zijde van het westelijk front. Een boerenerf vormt er het centraal punt van de cultuur-toeristische locatie.

Beschikt u nog over iets uit de periode 1914-1918 dat onze kennis kan verrijken, dan zouden wij een seintje van u waarderen.

Meewerken als vrijwilliger ?

Iedere donderdag zijn een groep vrijwilligers aan het werk in het HADOCK: sorteren en in het archief invoeren van documenten, boeken en tijdschriften, rouwbrieven, rouwprentjes, affiches, krantenknipsels,... Wie zijn steentje wil bijdragen door het binnenbrengen van documenten, het meehelpen sorteren of iets komen opzoeken is steeds van harte welkom!

Vele foto's en krantenknipsels kunt u reeds bekijken op Souvenhiers.

Fonds Raf Seys

Het omvangrijke, overwegend papieren archief van Raf Seys wordt op vraag van het gemeentebestuur geïnventariseerd (februari 2012- ). Nagenoeg het volledige archief vormt een apart fonds, dat in het gemeentearchief wordt ingepast. - Documenten betreffende de lokale afdeling van het Willemsfonds en de heemkundige kring Coclariensia zijn geïntegreerd in het HADOCK-archief (o.m. affiches). Ook publicaties (boeken, tijdschriften) met historische of heemkundige inslag zijn in de Hadockbibliotheek onder een aparte registratie opgenomen.- Dit archief, rijk aan documenten over diverse facetten van de Koekelaarse en de West-Vlaamse samenleving, wordt ontsloten om de historische en literaire studie ervan te bevorderen. De raadpleging kan pas na de afronding van het project.