Daguitstap Spaenhiers: Een dagje in de omgeving van Mechelen

Locatie: de Buidel, Ringlaan, Koekelare

V O L Z E T !!

Dagprogramma
 07.45 u. vertrek aan kinderopvang de Buidel, Ringlaan Koekelare
             
 09.45 u.  koffie – welkom in OLV – Waver

 10.30 u. geleid bezoek met gids aan het Ursulinenklooster, een parel van art nouveau, een patrimonium met internationaal allure
 12.30 u.  einde bezoek - middagmaal in het restaurant van het spoorwegfort Duffel
   soep – vol au vent met frietjes, groenten (drank niet  inbegrepen)

14.30 u. geleid bezoek met gids aan de abdijsite Roosendaal in Sint-Katelijne-Waver.
Hier ontmoeten cultuur en natuur elkaar: de invloedrijke cisterciënzerinnenabdij uit de 13de eeuw en het prachtig natuurreservaat langs de Nete.

17.30 u.   Vertrek naar het koffieboontje in Aalter ‘ voor de avondboterham ‘ (drank niet inbegrepen)
 20.30 u.    terug thuis – Koekelare

Deelname: bus, inkom museum, gidsen, koffie, middagmaal en avondboterham: € 58 p.p.

Enkel wie vóór 08/08/2016 betaalt op rekening Spaenhiers - BE85 0682 1416 4206 met vermelding daguitstap 21 augustus is ingeschreven. Wie betaald heeft en om één of andere reden niet kan deelnemen, gelieve tijdig te verwittigen zodat die vrije plaatsen voor anderen beschikbaar zijn.

zondag 21 augustus 2016.

Datum: 21-8-2016

Uur: 07:35

Lange Max Museum

In het kader van de herdenking 100 jaar Groote Oorlog sloten Lange Max vzw en Spaenhiers vzw een overeenkomst voor een langdurige samenwerking. De verenigingen bouwen samen aan een cultuur-toeristisch project op de site Lange Max.

Het Lange Max Museum is voor de Wereld Oorlog I-toerist een niet te missen plaats aan de Duitse zijde van het westelijk front. Een boerenerf vormt er het centraal punt van de cultuur-toeristische locatie.

Beschikt u nog over iets uit de periode 1914-1918 dat onze kennis kan verrijken, dan zouden wij een seintje van u waarderen.

Meewerken als vrijwilliger ?

Iedere donderdag zijn een groep vrijwilligers aan het werk in het HADOCK: sorteren en in het archief invoeren van documenten, boeken en tijdschriften, rouwbrieven, rouwprentjes, affiches, krantenknipsels,... Wie zijn steentje wil bijdragen door het binnenbrengen van documenten, het meehelpen sorteren of iets komen opzoeken is steeds van harte welkom!

Vele foto's en krantenknipsels kunt u reeds bekijken op Souvenhiers.

Fonds Raf Seys

Het omvangrijke, overwegend papieren archief van Raf Seys wordt op vraag van het gemeentebestuur geïnventariseerd (februari 2012- ). Nagenoeg het volledige archief vormt een apart fonds, dat in het gemeentearchief wordt ingepast. - Documenten betreffende de lokale afdeling van het Willemsfonds en de heemkundige kring Coclariensia zijn geïntegreerd in het HADOCK-archief (o.m. affiches). Ook publicaties (boeken, tijdschriften) met historische of heemkundige inslag zijn in de Hadockbibliotheek onder een aparte registratie opgenomen.- Dit archief, rijk aan documenten over diverse facetten van de Koekelaarse en de West-Vlaamse samenleving, wordt ontsloten om de historische en literaire studie ervan te bevorderen. De raadpleging kan pas na de afronding van het project.